Waarom een bouwcoach inschakelen? Wat is de kracht van een bouwcoach?

De eerste kracht van een bouwcoach is dat hij een algehele vakkennis op verschillende gebieden heeft. Hierdoor is de bouwcoach in staat om op het juiste niveau te communiceren met de verschillende bouwpartners, waardoor de juiste vertaalslag wordt gemaakt van jouw wensen en eisen.

De tweede kracht van een bouwcoach is dat hij het bouwproces als geheel beheerst. Een bouwproject doorgaat verschillende fases. Elke fase heeft zijn verschillende eigenschappen. Een bouwcoach weet wat er in welke fase wat geregeld moet worden en stemt de informatiestroom hierop af.

De derde kracht van de bouwcoach is dat hij naast de vakkennis en het bouwproces ook een juridische achtergrond heeft. Hierdoor is hij in staat om slimme contractafspraken te maken, waardoor u als opdrachtgever voldoende bewegingsruimte heeft om besluiten te nemen. Een bouwcoach weet hoe hij een begroting van de aannemer kan lezen en vergelijken.

De vierde kracht van de bouwcoach is dat hij onafhankelijk is. Hij wordt gedreven door de wensen van de opdrachtgever en kan daardoor voor het maximale resultaat gaan. Waar bijvoorbeeld een architect gebonden is door zijn filosofie van het ontwerp, zal een bouwcoach de architect motiveren om toch de belangen van de opdrachtgever voorop te stellen en een ontwerpaanpassing te doen.

De vijfde kracht van de bouwcoach is dat hij realistisch is. Hij is op de hoogte van de bouwkosten die gemoeid zijn met een verbouwing. De bouwcoach is in staat te beoordelen of uw bouwplannen binnen het beschikbare budget realistisch of haalbaar zijn. Door dit tijdig te signaleren bent u in staat om bewuste keuzes te maken over uw wensenpakket of beschikbare bouwbudget.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *